Gepubliceerd op 18 November 2014
0

Huur een kaftan

kaftan huren

De Kaftan is een Marokkaanse jurk dat onmisbaar is in de Marokkaanse haute couture. Een kaftan is een eendelige jurk dat vaak met de hand is bewerkt met pailletjes, steentjes en traditionele sfifa’s

Kaftan met de hand versus machine

Traditionele Marokkaanse naaiwerk in Fez is anders dan in bijvoorbeeld Tanger. Elk Marokkaanse stad kent zijn specialiteit wat betreft het opmaken en naaien van een jurk. Fez bijvoorbeeld kenmerkt zich door de vergulde of verzilverde draad. Met de hand gemaakte Marokkaanse jurken zijn doorgaans duurder en beter van kwaliteit dan die gemaakt met de machine. Bij het huren van een kaftan zul je ook een verschil zien tussen de prijzen van kaftans gemaakt met de hand of kaftans gemaakt met een machine.

Westerse invloeden op de kaftan

Door de enorme immigratie van Marokko naar de Westerse wereld zijn er Marokkaanse invloeden gemengd in de Westerse invloeden. Dit geldt ook andersom. Jaarlijks worden duizenden Marokkaanse huwelijksfeesten gegeven in Europa.
Bij het maken van kaftans wordt er vaak gekeken naar hoe in Europa bepaalde invloeden in de mode heersen. Deze worden dan meegenomen in het ontwerp.
Hierdoor veranderd de traditionele mode van Marokkaanse jurken voortdurend. Verhuurders van kaftans houden hun assortiment zo bij dat de nieuwste mode ten alle tijden te huur zijn. Immers is het niet de bedoeling dat je drie generaties achterloopt qua mode.

Ben je op zoek naar een kaftan voor een Marokkaans feest? Heb je net niet genoeg tijd of geld om zelf een te laten maken. Twijfel niet langer en neem een kijkje op Bruilofttip.nl voor de mooiste creaties om te huren.

Xxx Amira

0 reacties op dit bericht

Reageer!