Gepubliceerd op 8 September 2014
0

Welke Marokkaanse bruiloft muziek laat je spelen?

marokkaanse bruiloft muziek

De keuze van muziek kan een Marokkaanse bruiloft maken of kraken. Welke opties heb je? En moet je rekening houden met de culturele achtergrond van de families?

Aarfa

De inwoners van de Rifgebergte houden van Aarfa. Deze stijl wordt geproduceerd door zes verschillende traditionele muziekinstrumenten. Door middel van slag, vuurtoren, percussie, wind en- blaasinstrumenten worden klanken gemaakt die de ritme van het muziek bepalen.

Raï

In Marokko is Raï een van de meest belangrijke muziekstromingen in de geschiedenis van de Marokkaanse muziekwereld. Raï laat muziek door instrumenten meer vorm geven. Hedendaags wordt Raï begeleidt door authentieke instrumenten zoals de darbuka, bendir, koperblazers en karkabou, maar ook door moderne instrumenten zoals de keyboard, accordeon, viool en gitaar. Tegenwoordig kan elk nummer gezongen en extra weerkracht worden door een Raï-band.

Reggada

Door sterke en rijke melodieën wordt er met de schouders en benen gedanst op de ritme van de instrumenten, vooral de fluit, darbouka en viool worden bespeeld. Met de voeten wordt op de accenten van de muziek gestampt zodat er een bewegend schouwspel en ritme ontstaat. De muziek is populair op Marokkaanse bruiloften van mensen uit de regio Berkane en Oujda.

Marokkaanse Chaabi

Chaabi bevat uit verschillende muziekstijlen die ontstaan zijn uit verscheidene folkloremuziek. Met een hadjuk, luit, buzuk, elektrische gitaren en een drum wordt popmuziek gespeeld.

Charki

Klassieke Arabische muziek valt niet te ontbreken tussen alle Marokkaanse muziekstromingen. Bij Charki wordt een muziekstuk gebaseerd op ritmepatronen en variaties in melodieën/klanken. Door herhalingen, improvisatie en modulatie worden deze muziekstukken vorm gegeven.

Sousia

Vaak antifonale, eenstemmige koorgezang duiden aan op Sousia muziek. Korte monotone muziekfragmenten worden door mannen en vrouwen met elkaar afgewisseld. Met gespreide vingers wordt er veel geklapt, zodat in combinatie met de poli-ritimische trommelspel en hoge stemgeluiden van de zingende vrouwen, een geweldige muziekstuk ontstaat.

Opties te over! Vindt je favoriete band of dj op Bruilofttip.nl.

Xxx Amira

0 reacties op dit bericht

Reageer!