Gepubliceerd op 8 September 2014
0

Create your own dress: Marokkaanse stof en sfifa

marokkaanse stof en sfifa

De Marokkaanse haut couture bestaat al jaren uit verschillende typerende Marokkaanse stoffen zoals de sfifa. Ondanks innovatie binnen de Marokkaanse jurken blijft ‘sfifa’, de Marokkaanse sierbanden, zijn befaamdheid behouden. Takshita’s gemaakt van Marokkaanse stof zijn onherkenbaar zonder de elegante en mooi afgewerkte sierbanden.

Traditioneel of modern?

Een eigen gemaakte Marokkaanse klederdracht heeft zijn imago uit een bepaalde tijd. Traditionele Marokkaanse jurken blijven dimensieloos ongeacht welke kleine veranderingen worden aangebracht, maar moderne jurken brengen je naar de tijd dat waarin je je wilt verschijnen. Het is daarom belangrijk om te kijken welke soort stof het beste past bij jou ideeën over je nieuwe jurk.

Wat voor een soort Marokkaanse stof?

Het soort stof is een zeer belangrijke aspect in het naaien van de jurk evenals de soort jurk die je wilt hebben. Zo zijn er verschillende soorten stoffen die een Marokkaanse jurk vorm geven. Zoals de mooie saristof dat gebaseerd is op de Bollywoodstyle of de wereldberoemde mobrastof. De stof bepaald de sfeer van je jurk. Dus het is een punt dat goed overwogen moet worden alvorens een jurk wordt ontworpen.

Afwerking: Sfifa

De finishing touch. Drie kleine (magische) woorden, maar een heel groot effect. Een Marokkaanse jurk zonder goede afwerking is als een huis zonder dak. De welbekende skalli sfifa verfijnd de details van de klassiek of moderne jurk.

 

Voor informatie over de juiste Marokkaanse stof(fen) en sierwerk of voor het vinden van de geschikte Marokkaanse stof voor jouw jurk, neem je een kijkje op Marokkaanse stof en afwerking op Bruilofttip.nl.

Xxx Amira

0 reacties op dit bericht

Reageer!